Alen Kasumovic firar segern mot Kristianstad. FOTO: Susann SannefjällAlen Kasumovic firar segern mot Kristianstad. FOTO: Susann Sannefjäll
Alen Kasumovic i DM-finalen mot Kungshamn. FOTO: Susann Sannefjäll
Alen Kasumovic i DM-finalen mot Kungshamn. FOTO: Susann Sannefjäll
Hej Alen! Hur är läget?

– Tjenare, jo tack det är bra!

Nu har det gått två säsonger sedan du var en del av en kontroversiell övergång från FCT. Har snacket lagt sig?

– Haha, ja det blev ju som ett bombnedslag här i Trollhättan och värst var det för mig bland de som var inblandade i övergången. Jag bor ju här. Den övergången var sjuk faktiskt men nu har det lagt sig.

Vad tänker du inför att det är sista matchen för året på lördag?

– Vi har säkrat kontrakt men man vill ju alltid avsluta säsongen snyggt vilket jag tror Höllviken också vill. Vi vill ta så många poäng som möjligt och kommer slita för det på lördag också. Det finns inget annat.

För egen del så missade du halva säsongen på grund av skada. Hur frustrerande var det?

– Det började med en liten smärta redan i slutet av förra säsongen som till slut utvecklades så pass mycket att jag inte hade något väl än att lägga mig på operationsbordet. Självklart var det olyckligt och väldigt frustrerande att sitta vid sidan om och titta på. Man vill ju vara med och kunna påverka.

Vad lärde du dig under den tiden?

– Jag lärde mig att uppskatta fotbollen ännu mer. Det är så tråkigt att inte kunna spela! Det som jag lärt mig mest under tiden är att ta hand om kroppen mer efter träning men framförallt match.

Förutom matcherna vad saknade du mest?

– Jag älskar att träna och är en sådan spelare som bara älskar att höras när man själv gör något snyggt på träningarna i offensiven. Något snyggt mål eller snygg framspelning. Kanske inte händer så ofta med skott i krysset men när det händer… Oj oj oj. Då hörs det! Ha ha ha.

Vad tycker du om årets säsong?

– Vi har en helt ny spelidé som kräver tid så årets säsong tycker jag ändå är helt godkänd. Förra året var det mycket fokus på försvar men nu spelar vi en fotboll som är mer passningsorienterat. Kryddat med vassa omställningar och även lite rakare ibland också. Fotboll ska ju faktiskt kunna spelas på flera olika sätt. Det är mycket roligare med ett varierat spel men det kräver tid att hitta tryggheten i både offensiven och defensiven. Nästa år har vi ett års erfarenhet med den fotbollen vi spelar i år och personligen tror jag att vi kan ha något intressant på gång.

Du har gjort drygt 10 matcher. Hur ser du på din egen säsong?

– För att inte ha tränat ute på plan med grabbarna på tre och en halv månad tycker jag ändå att jag gör det okej under höstsäsongen. Hade jag fått vara skadefri under hela säsongen hade jag haft högre krav men nu handlade det mer om att minimera misstagen och fokusera på positioneringen. Nästa år hoppas jag kunna göra en hel försäsong, ta mer ansvar och hjälpa laget till segrar.

Inför den här säsongen var du och provtränade med J-södra. Hur har det påverkat dig?

– Det var en kul upplevelse och alltid bra att bygga på olika erfarenheter.

Hur går dina tankar om nästa säsong?

– Som jag sa tidigare tror jag vi har något spännande på gång!

Blir det ledigt efter sista matchen och vad har du för planer i så fall?

– Efter sista matchen kommer jag att spendera mycket tid på gymmet för att bygga upp kroppen och stärka området där jag varit skadad. Det enda jag har planerat är en liten resa till Gran Canaria över julen. Skönt!

Vi avslutar med några snabbfrågor:

Edsborg eller Rimnersvallen?

– Hahaha! För något år sen var det Edsborg men nu är det Rimnersvallen!

La liga eller Premier League?

– Premier League är ju galet roligt att titta på.

Pepe eller Carles Puyol?

– Carles Puyol alla dagar i veckan!

Vem i laget hade du tagit med på konsert?

– Jag hade tagit med Robin Jansson till Allsång på Skansen. Det hade varit en dröm för honom att få umgås med mig och samtidigt få vara med om Allsång på Skansen som han älskar!

Vinna division 1 nästa säsong med IKO eller vinna La Liga med Real Madrid?

– Vinna divison 1 med IKO! Real vinner inte La Liga. VISCA EL BARCA!
Vi säger ”stort tack för att du tog dig tid att svara på frågorna Alen”. Och stort lycka till på lördag när du och laget knyter ihop årets säsong med en trea borta mot Höllviken.

Foton på Alen. Fotograf Susann Sannefjäll.