Robin Jansson i matchen mot FC Trollhättan. FOTO: Susann SannefjällRobin Jansson i matchen mot FC Trollhättan. FOTO: Susann Sannefjäll
Robin Jansson i mötet med Mjällby på Rimnersvallen. FOTO: Susann Sannefjäll
Robin Jansson i mötet med Mjällby på Rimnersvallen. FOTO: Susann Sannefjäll
Hej Robin! Hur är läget?

Hallå! Jo det är bra tack!

Vi vill börja med att gratulera till det nya kontraktet. Hur känns det?

Tack! Det känns väldigt bra.

Vad fick dig att stanna i Oddevold?

Jag har trivts väldigt bra från första stund och blivit väldigt bra mottagen av spelare, ledare, föreningsfolk och supportrar så det är ju väldigt skönt! Sen har jag fått till en bra kombination mellan jobbet och fotbollen.

Snart är din första säsong i Oddevold avklarad. Hur ser du på den?

För egen del så har den varit bra. Jag har utvecklats och kommit in i det. Jag har bidragit med lite poäng framåt det är jag nöjd med. Lite mindre kort hade varit bra. Jag hade en del småskavanker i början av säsongen men det är ju inte så konstigt när man går från division 4-5 till division 1. Jag har haft fantastiskt kul och trivts väldigt bra. Ser man sen till tabellpositionen så skulle vi vilja varit med högre upp med mer poäng helt klart.

Många vill se dig som innermittfältare men du har spelat mest vänsterback. Hur trivs du där?

Smickrande att höra. Jag trivs bra där ute på vänsterbacken. Kul position att lira på även om det var ett bra tag sedan jag spelade där. Det var på juniortiden. Jag är skolad som på vänsterback och mittback så det är väl där jag hör hemma.

Vad tycker du har varit roligast i år?

Ronnys historier!!! Vilken skön gubbe!! Haha!! Nu var det ett tag sedan han drog av en så Ronny om du läser detta vill jag ha en fräckis på fredag!

Hur tycker du att du har utvecklats i Oddevold?

Jag känner att jag har kommit in i det väldigt bra och utvecklats på många olika plan under första året i en härlig träningsmiljö. I början kände man att det var tempot och tajmingen som hade gått lite ur kroppen. Det var egentligen den stora övergången. Sen är det små detaljer som kan bli bättre hela tiden. Jag tränar hårt för att alltid vilja bli bättre. Känns ändå som jag har hittat en stabilitet i mitt spel den senaste tiden.

Hur går tankarna om nästa säsong?

Först och främst så gäller det att ta så många poäng som möjligt denna säsong innan vi tar ledigt och laddar upp batterierna inför nästa säsong. Det känns som att det kan bli ett intressant år. Det är ju stor omsättning på spelare i division 1-klubbarna så det blir nog någon som lämnar och något nytt ansikte kommer in.

För egen del hoppas jag min utvecklingskurva kommer fortsätta uppåt och att jag hela tiden vill bli bättre. Skulle varit fantastiskt kul att få ta steget upp till superettan med Oddevold. Det ska vi ska köra stenhårt för nästa säsong! Jag vill också få till ett bättre och stabilare spel i matcherna under nästa säsong.

 

Vi avslutar med några snabbfrågor.

Kött eller fisk?

Kött

Iron Maiden eller Coldplay?

Coldplay

Mysiga höstpromenader eller sand mellan tårna?

Sand mellan tårna

Sätta en frispark i krysset från 25 meter som innebär att IKO vinner serien eller göra en Glenn Hysén-brytning på Christiano Ronaldo?

Helt klart en frispark i krysset och avancemang till superettan!

Vem åker du helst till Ullared med. Janevski eller Berg?

Om jag någonsin skulle åka till Ullared då skulle jag nog ta med mig Janevski. Janne är en riktigt go gubbe och han skulle helt klart lära sig en hel del av att hänga med en dalslänning en hel dag. Där är ju Berg redan fullärd!

 

Vi tackar Robin för att han svarade på våra frågor och håller verkligen alla tummar för att den där frisparken kommer redan nästa säsong.

Bilder på Robin från årets säsong. Fotograf: Susann Sannefjäll.