Första Uddevalladerbyt på över ett decennium slutade med en 2-1 victoria på plan och 100-0 på läktaren, i bägge fallen till Oddevolds favör. Matchen inleddes med hög press från IFK som tilläts ha mycket bollutan att skapa något större. I en snabb omställning efter dryga kvarten spelad slog Emmanuel Adebayo ut bollen till Hampus Bohman som i sin tur slog bollen framför mål där Kallberg såg ut att stöta in ledningsmålet inför nästan 2000 personer. Det bedömdes dock som självmål, men mål blev det. Oddevold petade sedan in 2-0 efter genom Patriksson. Denna gången dömdes målet bort och Patriksson varnades för gruff. IFK fick ett gyllene lägga ett kvittera då bollen dansade på mållinjen hos Stenman ett par gånger men vi fick med oss ledningen till halvtid.

I den andra halvleken började Oddevold mindre bra och IFK fick återigen styra. Tillslut kom 1-1 efter att vår backlinje helt tappat markering. Men efter kvitteringen så tar Oddevold tag i spelet och Peter Nyström får tillsammans med Joacim Hake bra koll på innermittfältet och Adebayo utmanar än mer. I den 82:a minuten avgör Nyström matchen med en kraftnick från straffpunkten och sen har Oddevold bra kontroll på tillställningen.

Vi gör en ok match, i ett småfult derby på seriens sämsta underlag. IFK är inte dåliga men vi har ett mer rutinerat lag med fler klasspelare vilket syns, särskilt offensivt.

Nu har vi efter tre spelade omgångar 7 poäng vilket är den bästa säsongsinledningen sedan 2010. Då hade vi också 7 poäng och det året vann vi serien. Årets upplaga av Oddevold är mycket bra och min känsla är att flera spelare har blivit bättre och bättre för varje match. Vi har fått en helt annan tyngd i laget där fasta situationer kommer ge oss många poäng. Nu väntar FC Trollhättan i trestadsderby nästa måndag hemma på Rimnersvallen.