2010 har på många sätt varit annorlunda för oss Oddevoldare. Året började med massvis med snö och en ny konstgräsplan som inte kunde nyttjas. När snön äntligen försvann så kom också spelet och träningsmatcherna gick riktigt bra med seger mot LSK  i vanlig ordning.

April och seriestart, på en åkerliknande plan i Annelund, och baklängesmål i första minuten. Tillslut vände Oddevold på steken och vann matchen med 2-1. Inte heller detta  så annorlunda. Vår hemmapremiär mot Jonsered spelades på Thordéngårdens nya konstgräsmatta och detta var första gången sedan kommunalstrejken 1995 som Oddevold spelade en hemmamatch på annan arena en Rimnersvallen. Mycket annorlunda. Första hemmatchen på konstgräs, unikt.  Sen att Oddevold förorade två poäng i sista sparken, trots spel mot ett mål i stort sett hela matchen, känns igen från 2009.

Sen radade Oddevold upp matcher där man vann med flera mål efter ett fungerande anfallsspel. Inget vi Oddevoldare varit bortskämda med. Ja, annorlunda. Att klubben mitt under en säsong mer eller mindre chansade med att värva en målspruta från Mellerud som också levererat mål är också lite annorlunda. Senast en sådan värvning, mitt under säsong, gav sådan utdelning måste varit Johan Patriksson för några år sedan.

Årets första seriefinal blev ett resultatmässigt fiasko efter 0-4 mot Gunnilse i en match som dog efter en tidig utvisning. Oddevold hade under sommarmånaderna sin kanske formsvagaste period och lyckades med nöd o näppe bortaslå jumbon Skärhamn med 3-2. Detta är dock att anse som mycket annorlunda då Oddevold i stort sätt aldrig vunnit på Röavallen. När vi senare förlorade borta mot Karlstad så kändes div 1 låååångt borta. Än längre bort kändes ettan när vi efter 45 minuter låg under med 0-2 hemma mot Karlskoga. Andra halvlek blev sedan startskotten för vad som senare skulle blev signifikant för resten av säsongen, nämligen scenförändring i andra halvlek. Annorlunda, då 2009 präglades av bra första halvlekar och katastrofala andra halvlekar.

Åter till Karlskoga hemma. Vi gjorde 3 mål och vann matchen samtidigt som både Karlstad och Gunnilse förlorade. Vips var vi med igen. Annorlunda, turen brukar annars grina oss i ansiktet. Karlskoga borta och en dålig match rakt igenom innebar årets andra förlust och första gången vi inte gör mål på bortaplan, för 2010 annorlunda. Därefter tuffar vi vidare med dåliga första halvlekar och magnifika andra vilket ledde oss upp i serietopp efter bortaseger i årets andra seriefinal mot Gunnilse efter ett sent straffmål. OKS hade då hela två fulla bussar till Göteborg vilket är annorlunda, men hjärtligt välkommet framöver.

Oddevold öste sedan på och vann samtliga matcher inför den tredje seriefinalen, hemma mot Karlstad. Att spela så många seriefinaler på en säsong måste också ses som annorlunda. Inför storpublik hemma på vallen gjorde Oddevold en medioker match där man trots ledning förlorade och samtidigt missade straff i slutminuterna. Karlstad tre poäng före och nu var div 1 utom räckhåll, eller? Oddevold fortsätter sen att göra svaga insatser i första och bra i andra halvlek. När Karlstad senare något oväntat spelar 0-0 mot jumbon Skärhamn efter massivt stöd från tillresta Oddevoldsupporters öppnas möjligheten återigen för Oddevold att närma sig toppen.

Men efter att vi endast fått 2-2 hemma mot Utsikten efter uselt i första och rikitgt bra i andra var väl chansen helt borta?

Ett rykte om att Utsikten ställt till det för sig och använt en oregistrerad spelare började dock florera i samband med den sista bortamatchen mot Jonsereds IF. Om det hela stämde skulle det innebära att Oddevold tilldömdes segern med 3-0 och då också ytterligare två nya poäng. Mycket annorlunda. Vad hände sen? Jo, Oddevold lämnade in en protest och spelade matchen i ovetskap om vad som komma skulle. Matchens första halvlek kändes som en mardröm, underläge 2-1 och det sista hoppet som pånyttfödds om ettan försvann fort. Men, i andra halvlek exploderade Oddevold och gjorde 5 mål och vann då matchen med 6-2. Det hela blev ännu mer spännande av att Karlstad-Gunnile spelade 1-1 och att två nya Oddevoldpoäng skulle innebära serieledning med en ynka poäng.  Nu väntades det nervöst inför beslutet som skulle komma onsdagen den 29:e september.

Så, beslutet kom och Oddevolds protest bifölls och helt plötsligt ”vann” vi matchen mot Utsikten och går upp i serieledning inför lördagens match hemma mot Annelund. Snacka om annorlunda, nästan så man får nypa sig i armen. Oddevold har varit nere för räkning flera gånger i år men ändå kommit tillbaka, den här gången tack vara slarv hos Utsikten. Nu återstår det att se om vi slutligen kan knyta ihop säcken och ta 3 poäng i den sista matchen för året!