Inför storpublik, hela 1509 personer, inledde Oddevold övertygande och tog tag i taktpinnen direkt. Tom Ekliden kunde också ge Oddevold ledningen med 1-0 i den 14:e matchminuten efter passning av Jakob Flingmark. Målet blev något av en väckarklocka för gästande Karlstad som tog över matchen allt mer, samtidigt som Oddevold började falla allt mer defensivt och hade svårt att etablera längre anfall och tryck framåt. 1-0 stod sig dock halvleken ut. Karlstad fortsatte andra halvlek med att äga mycket boll och anföll allt som oftast på Oddevolds vänsterkant och kvitteringen kom efter 7 minuter i andra halvlek efter ett självmål. 10 minuter senare fick Karlstad en tveksam straff som också blev matchavgörande. Oddevold fick ett gyllene läge att kvittera då Tom Ekliden revs ner fri framför mål, med enbart straff till följd. Pablo Anderssons straff räddades dessvärre av Karlstadsmålvakten som lämnade retur som gick utanför. Oddevold satsade sedan allt framåt och inhoppande Daniel Fredriksson var närmast att få in en kvittering. Sammanfattningsvis så var Karlstad det bästa laget sett över hela matchen och segern var inte oförtjänt. Tyvärr sker avgörandet på en straff som var mycket, mycket tveksam.  Nu är det fyra omgångar kvar, 12 poäng kvar att spela om. Vi är trots allt endast 3 poäng efter och med full fokus på att ta de 12 återstående poängen så kan allt detta gå vägen!