OKS tyckte det var läge att kolla läget med vår tränare Lars-Olof Mattsson! L-O har ju som bekant gjort klart för klubben i två år till.

Jag vill börja med att gratulera till det finaste av alla jobb man kan ha om man är Oddevoldare och tränare, nämligen att blir huvudansvarig för IK Oddevolds A-lag kommande år. Det måste vara skönt att det är klart så att du kan vara med att önska spelare för det finns ju en hel del platser kvar i truppen.

1, Hur känns det att första gången på länge(bortsett från denna höst) ha ett jobb på hemmaplan?

Det känns naturligvis bra att bara ha 7 minuters restid till jobbet på TG och Rimnersvallen. 2011-2013 hade jag 650 mil till Sierra Leone. Det blir ju lite skillnad.

2, Är det klart med assisterande tränare?

Räknar kallt med att det ska vara klart den här veckan.

3, Första träningsmatchen är det en del som redan längtar till. Har du redan börjat kolla lite och i så fall vilka matcher är klara?

De flesta matcherna är lagda. Vi börjar mot Ytterby på TG lördag 21 feb. Kan ev. bli en match redan en vecka före också. Sen möter vi Kvik Halden, Halmstad BK, Utsikten, ÖIS, Qviding, Carlstad United. Ytterligare någon match kan tillkomma.

4, Jag vet att du såg många matchen med laget i våras, och jobbade med laget i höstas. Vad tyckte du vi gjorde bra, och mindre bra på planen? Vad konkret ska vi förbättra och fokusera på?

Vi måste bli fysiskt ännu starkare, tydliggöra för spelarna vad som krävs för att bli elitfotbollsspelare, ha en mycket tydlig spelide, tydliga prestationsmål vad som krävs för att slåss i toppen av tabellen. Tydlighet är ett mycket viktigt ord i sammanhanget. Utökad träningsmängd. Ska vi bli ett superettalag måste vi träna som ett superettalag.

5, Två veckor träning till sedan ledigt till början av Januari. Hur mycket egenträning läggs på spelarna under den lediga tiden?

Vi hoppas få en fystränare knuten till laget denna vecka. Det är en klar målsättning. Han kommer att ge spelarna program att följa under december, så att truppen har ett bra träningsunderlag när vi startar träningen 7/1 2015.

6, Nu till truppen. Hittills är ca halva truppen klar. Mest är det yngre och lovande spelare som FU valt att lägga fokus på. Vilka positioner och spelartyper vill du lägga mest krut på?

FU och jag ligger långt framme i ett tidigt stadium. Det känns bra! Vi vet vad vi letar och vi har kontakterna. Men allt tar tid. Jag vill inte gå ut med exakt vad vi letar för spelare, positioner etc. Men kravspecifikationerna är klara på de spelare vi söker. Det måste vara duktiga spelare, sen är karaktärkraven mycket viktiga. Vi ska jobba med spelare och skapa gemensamma värdegrunder hur vi umgås på och utanför planen. Få till gemensamma riktlinjer, då är det ett krav att det är karaktärstarka spelare som ska in till klubben.

7, Hur fungerar samarbetet med fotbollsutskottet?

Mycket bra. Vi jobbar som ett team. Jag är imponerad av det hårda och idoga arbete de lägger ner på ideell basis!

8, Kommer du ändra mycket i träningsmängd/upplägg? Mer/mindre träning med boll? Coopertest?

Mer träning. Varje dag måndag till fredag. Individuellt program lördag och vila Söndag. När träningsmatcherna börjar 5 träningar/vecka plus träningsmatch lördag och vila Söndag. Sen när tävlingssäsongen börjar skär vi ner lite i antal träningar och anpassar det så de har fräscha ben till matcherna. Januari träning på konstgräs 3 ggr/vecka, styrka/spänst uthållighet i Rimnershallen 2 ggr/vecka. Coopertest ja.
9, Hur är läget i truppen med sjukdomar/skador? Vi hoppas ju såklart alla en säsong utan några långa uppehåll för någon spelare? Kan vi göra något annat förebyggande?
Fystränare, ev. annan resurstränare ska ta sig an skadade spelare för att få dom matchdugliga så fort som möjligt.

10, Ska klubben prioritera att arbeta med pulsklockor?

Fotbollen och själva spelet är prioritet. Fystränaren får avgöra om vi ska äska medel för pulsklockor.

11, Något som självklart alla undrar. Har vi något nytt som man kan säga om Robin Ganemyr?
Det är positivt och jag hänvisar till vad Stefan Mattsson sa i fredagens Bohusläning.

12 Finns det något annat du har att berätta till OKS trogna supportrar som troget väntar på pricken över i:et?

Det gör jag på torsdag.

13, Mer frågor får du säkert på trivselkvällen 20/11. Jag vill ändå avsluta med den viktigaste. Vinner vi serien 2015 eller 2016?
”Målet är inte att vinna, utan att träna för att bli bättre – det är först DÅ vi kan vinna”

Återigen välkommen och lycka till i jakten på att göra IK Oddevold till ett Superettanlag.

Vi tackar L-O för snabba, intressanta och tydliga svar!