Två ordförande emellan. Jag är Tommy Carlsson ordförande i Bohus bataljon och SM i texten är självklart Stefan Mattsson ordförande i IK Oddevold.

 

Häromdagen blev jag som ordförande i Bohus Bataljon kontaktad av Stefan Mattsson, ordförande i huvudstyrelsen för vårt kära Oddevold. Det resulterade i följande lilla intervjusamtal mellan oss;

TC: Trevligt initiativ Stefan, vad har du på hjärtat?
SM: Tänkte att det kunde vara dags med ett litet halvofficiellt samtal mellan oss två, och så har jag två syften: Dels att tacka Bataljonen, dels att komma med en liten utmaning på slutet.

TC: Stefan, du och dina företag har ju sponsrat Oddevold länge, hur länge förresten och har det alltid känts självklart?
SM: Jo det har nog alltid varit en självklarhet för både min far Gustaf och mig att stödja Oddevold. Det är en över 60-årig kärlekshistoria som bara intensifierats med åren. Farsan lirade ju i A-laget i början på 50-talet och jag själv var en aktiv pojk- och juniorspelare som aldrig nådde så långt. Men känslan grundlades tidigt!

TC: Lite fotbollssnack, några kommentarer om nuläget i föreningen?
SM: Förra året blev en märklig säsong som ju avslutades riktigt positivt med en klättring i tabellen på hösten och det häftiga avancemanget till Svenska Cupens gruppspel i år. Kommande säsong hoppas jag vi ska bråka med topplagen och bli en positiv överraskning i serien även om vi inte alls kommer att tillhöra favoriterna. Annars är jag mycket stolt över vad klubben uträttar i vardagen på ungdomssidan där vi driver regionens enda (?) certifierade akademi, har framgångar med våra juniorlag, har en PARA-verksamhet i Oddevold Grunden som blir alltmer etablerad, för att bara nämna några områden.

 

TC: Har du några kommentarer till årets silly-säsong, nya seriesammansättningen, kommande derbymatcher e dyl?
SM: Vad gäller A-truppen så gläder det mig mest att vi nu satsar på flera egna produkter och i år tror jag inte bara dom är med för att se och lära utan även bidra. Årets roligaste derbyn kan nog bli sommarmatcherna mot Grebbestad. Vad gäller den utökad serien så väntar jag med kommentarer till senhösten förutom att fyra ytterligare matcher ju kommer att ställa högre krav på trupperna och dess fysiska status.

TC: Bland det roligaste för mig var att vi kvalificerade oss för gruppspel i Svenska Cupen! Kan vi locka över 1500 mot AIK?
SM: Jag håller med, det är fantastiskt kul att vi gör ”comeback” i större sammanhang och får mäta oss i tävlingsmatcher mot mycket kvalificerat motstånd. Jag vet att det jobbas med förberedelser inför våra hemmamatcher, och om vädret är med oss och rätt arena blir spelklar så är det klart att vi ska samla över 1500 åskådare, eller hur. Vi gör en Östersund men möter Tottenham nästa år, det skulle du gilla va…

TC: Är det nån fråga jag glömt att ställa till dig, Stefan?
SM: Ja du borde fråga mig vad jag tycker om Bohus Bataljon och svaret är att jag är enormt glad och imponerad av vad ni gör under hela verksamhetsåret. För mig är Bataljonen och huvudföreningen Oddevold två grenar på samma träd och ibland ligger föreningen lågt med vissa aktiviteter när vi ser att Bataljonen utför liknande uppdrag, men jag upplever att samarbetet fungerar utmärkt. Ert outslitliga arbete med att ordna fansresor, lotterier, träffar och kampanjer m m är enormt uppskattat både av ekonomiska skäl men kanske ännu mer när det gäller varumärkesbyggande. För detta vill jag rikta ett stort TACK till alla er som arbetar ideellt i Bataljonens ledning men också till de många medlemmarna.

TC: I början snackade du om nån slags utmaning, vad menade du med det?
SM: Jo, nu ska du höra. Jag har naturligtvis noterat att Bohus Bataljon bland mycket annat genomför en Swishkampanj just nu, #SwishaförOddevold. Det är helt suveränt och jag tänkte toppa upp den satsningen om du inte misstycker. Alltså, jag lovar härmed att matcha det belopp ni lyckas uppnå vid kampanjens slut med en lika stor summa, upp till 50.000 kr. En dubbling! Kanske några välgörare blir lite extra generösa nu när dom hör att det blir dubbel effekt av deras swishbelopp, och kanske det även finns någon annan ”Oddevoldgalning” mer än mig som vill anta utmaningen att göra likadant som jag… 😉

Med denna roliga ”utmaning” avslutar vi och tackar för dagens korta samtal med Oddevolds ordförande Stefan som hälsar till alla deltagare på torsdagens Megakväll, och avslutar med ett kärnfullt ”KÖR HÅRT”.

 

Vi avslutar med att påminna alla som vill bidraga med vårt swishnummer: 123 602 5118.

Bankgiro 336-3017 eller kontanter fungerar bra med. Allt välkommet!