Vett och etikett enligt Bohus Bataljon

Vett och etikett enligt Bohus Bataljon

För alltid – Evigt trogen!

 

När IK Oddevold spelar match är alla välkomna oavsett kön, ålder, nationalitet och/eller hudfärg. Vi hejar på Oddevold tillsammans. Vi är den tolfte spelaren och representerar klubben och dess varumärke på både hemma- och bortamatcher.

Vi i Bohus Bataljon har därför satt upp några enkla förhållningspunkter för oss supportar.

  • Vi kommer inte tolerera hot eller rasistiska uttalanden. Detta är dessutom förbjudet enligt svensk lag.
  • Domarens beslut är inte alltid rätt men det är mänskligt att fela. Vi ska inte skrika glåpord eller förlöjligande kommentarer över felaktiga domslut.
  • Vi vinner tillsammans och vi förlorar tillsammans. Vid en eventuell förlust förstör vi ingenting och inte heller skriker vi nedlåtande kommentarer om/till motståndare, domare eller det egna laget.
  • Det ska råda god ton runt Bohus Bataljon. Mot motståndare, andra supportar och givetvis även mot det egna laget.
  • Vi i Bohus Bataljon tar aldrig, aldrig till fysiskt våld får att lösa en eventuell konflikt. Vi är vuxna människor och ska bete oss som sådana.
  • Vi i Bohus Bataljon ska uppfattas som den leende och glada supporterklubben.

Den eller de som inte kan följa dessa enkla förhållningspunkter riskerar till en början att bli avstängd från resor där Bohus Bataljon står som arrangör. Vi har också rätten att avvisa och/eller porta personer från vår sektion på Rimnersvallen. Skulle det krävas kommer även en polisanmälan att upprättas. Vår innerliga önskan är naturligtvis att det aldrig ska behöva gå så långt.

Vårt fokus ska alltid ligga på att älska och stötta IK Oddevold!