Få har sett så många Oddevoldmatcher genom åren. Inte många på vallen kan stoltsera med att de sett Oddevold redan 1957 och sedan 1986 missat endast ett dussintal hemmamatcher. Vi har fått en liten pratstund med supportern och ur-Oddevoldaren, Stellan Sundberg.

När började du följa IK Oddevold?

-Första gången jag var och såg på Oddevold var jag 3 år, 1957.

Varför just Oddevold?

-Jag fick följa med min morbror och se på Oddevold. Det är inte så konstigt att det blev IKO för vad jag vet så är hela min släkt Oddevoldare. Jag har aldrig ångrat att jag började följa Oddevold. Sedan 1986 har jag bara missat 12 hemmamatcher.

Har du spelat i föreningen själv, eller andra klubbar?

-Jag spelade i Oddevold från knatteåren till jag var 15 år. Sista året jag spelade hade vi ett bra lag. Med killar som Silvstrand, Roger ( Rimnersvallen) Karlsson, Tommy Larsson och Mikael Anderberg. Dessa fyra gjorde många A-lagsmatcher ihop. Vem vet var man hade hamnat om man hade fortsatt. Har även spelat i Rössö och Rosseröd.

Som supporter till föreningen genom alla dessa år så finns det givetvis massvis med minnen och kuriosa att berätta om. Bästa minnena på ”resan Oddevold”?

-Jag har ju följt Oddevold från div fyra upp till Allsvenskan. De har varit så många minnen, då kommer man tillbaka till alla kvalmatcher som Oddevold har varit med i. När vi var i Lund 1981 med två fulla bussar, en del åkte tåg och många åkte bil. Matchen slutade 1-0 hemma och 0-0 i Lund, Oddevold gick upp i div 2 serien under Allsvenskan på den tiden. När Oddevold 1986 vann kvalet mot Gullringen, 2-0 hemma och sedan 2-2 borta. Vi låg under med 2-0 på bortaplan efter 20 min. Tony Fylksjö kom fri med målvakten och reducerade till 1-2 efter 30 min. Olof Engelbrektsson kvitterade sedan på straff. Matchen mot IFK Göteborg i Svenska cupen, 4-2 till Oddevold mot ett lag som hade vunnit UEFA cupen. När vi gick upp i Allsvenskan, det är ett minne för livet! Matchen mot Annelund säsongen 2008 på Rimnersvallen är också härligt minne.

Värsta minnena?

-Det är ju alltid när man ramlar ur en serie. När vi ramla ur Allsvenskan och året efter när vi åkte ur söderettan. Episoden i Varberg, den var inte rolig…

Genom åren har massvis med spelare representerat klubben, några favoritspelare?

-Första namnet som dök upp var Tommy Reinhardt , tänk så många viktiga mål han har gjort. Kent Lundkvist och Bo Kindberg ett riktigt radarpar på 70 talet. Martin Larsson, man glömmer inte hans ruscher på kanten, va snabb han var. Måste ta med Stefan Mogren och Markus Johannesson, dom passade så bra ihop. Det finns så många mer man kan skriva om.

Enligt rykten har du ett utomordentligt gott öga till att bedöma domarinsatserna, och hjälpa dem lite på traven ibland. Några tips till domarna som besöker vår hemmaborg Rimnersvallen?

-Dömer dom bara åt Oddevolds håll så är de inga problem. Jag lovar de ska bli ändring på det i år. Jag blir så påverkad av Bäckis och Gunnar.

Finns det några riktigt bra domare?

-Anders Frisk var en bra domare.

Ser man till förra årets misslyckande, va tror du gick fel?

– Det var nog mycket som spelade in , men jag tyckte inte att det fanns någon glädje i laget. Men de är glömt nu.

Årets trupp ser lovande ut, vem/vilka är favoritspelarna där?

-Spelar man i Oddevold så är alla favoritspelare. Men är jag tvungen att säga någon blir de Peter Zwetsloot Isaksson, en go gubbe, alltid lika pigg och pratglad. Han har fått en liten plats i mitt Oddevoldhjärta.

Hur går det för Oddevold i år? Vart befinner sig Oddevold om 5 år?

-Det blir serieseger, och vi har nått Superettan, minst.

Vem blir årets utropstecken?

-Angelo Vega!

Till sist, du får tre önskningar:

– Serieseger

– Mer publik på Rimnersvallen

– Att jag blir utsedd som årets viktigaste supporter av spelarna.

Vi tackar Stellan för pratstunden och ser framemot årets säsong.