Oddevold var inför fjolåret tippade i botten och belackarna såg länge ut att få rätt. Med den truppen Oddevold förfogade över så var man inget bottenlag. Men truppen klarade inte av förståliga skäl av att hålla kvalitet när nyckelspelare efter nyckelspelare blev skadade.

FOTO: Susann SannefjällPå hösten hade man truppen nästintill intakt och kryddat med Andreas Lind och helt plötsligt var man så bra som vi supportar hoppats på. Säsongsavslutning med 7 raka segrar och slutligen fjärdeplats i serien har gjort att förväntningarna skruvats upp inför 2012.

 

 

 

Men ser man på årets trupp kontra fjolårets så har Eirik Dybendahl, Henrik Nikkilä, Jakob Flingmark och Alex Gerle försvunnit. Johan Patriksson och Albin Pettersson har anslutit samtidigt som Mentor Zhubi & Patrik Adamzchyk kommit tillbaka. Det är inga jätteskillnader från fjolårets trupp.

Då var vi bottentippade, nu seriefavoriter. Efter att ha sett årets träningsmatcher mot våra seriekonkurrenter så kan jag kanske förstå det. Stora mäktiga ÖIS som ska vara för bra för den här serien var mer eller mindre utspelade när vi vann med 3-0 för någon månad sedan.

Flera seriekonkurrenter har spelat väldigt naivt mot Oddevold och det är egentligen bara mot FCT som laget fick problem och risken är att flera av årets motståndare agerar likt FCT, d vs backa hem med hela laget och spela på kontring.

Träningsmatcher är en sak, tävlingsmatcher är ändå annorlunda. Räkna med att ÖIS, som värvat en del kommer att finnas med i toppen. Traditionen, kunnandet och ambitionen att vinna serien finns där. ÖIS får dock i egenskap av ”storlag” brottas med att de blir laget alla vill slå och för många lag årets match. Skånelagen har jag inte sett under försäsongen men att döma av förhandstipsen så kommer Lunds BK att bli att räkna med i årets serie. Detsamma gäller de bägge Norrköpingslagen som brukar kunna fiska upp en hel del spelare från allsvenska IFK Norrköping. Oavsett, så kommer med största sannolikhet 4-5 lag ha en målsättning om att vinna serien och kan Oddevold slippa ett skadehelvete likt förra året så bör vi vara med och slåss i den absoluta toppen.

Att vara favorittippade är inte alltid enkelt att hantera, förutsättningarna finns men det är som sagt en lång serie med flera lag som vill vinna den här serien. Den fina form laget uppvisat och de lyckade träningsmatcherna är av mindre betydelse när serien börjar. Det är då det skall upp till bevis, det är då poängen skall bärgas .

Oddevold har en stabil defensiv med en intakt backlinje, ett mycket bollskickligt mittfällt och förmodligen seriens bästa offensiv. Men nyckeln tror jag är att man fått behålla merparten av förra årets trupp. Att sedan få en spelare av Johan Patrikssons kaliber höjer laget ytterligare en nivå. Lägg därtill att våra unga spelare blivit ett år äldre och ett år bättre. Henrik Palmersjö, Andreas Johansson, Sebastian Jacconelli m fl kan bli riktiga utropstecken i årets Oddevold.

2012 har alla förutsättningar för att bli Oddevolds år. Klubben ska fylla 80 år lite längre fram i sommar. Hela IK Oddevold känns starkare än på länge, det finns ett allt mer ökat intresse för klubben och man känner att det andas optimism. Fötterna på jorden, ett jävla slit och ett fortsatt starkt supporterstöd så kommer det här bära långt. Nu skall vi hela vägen hem.