2010 kan man beskriva med många ord. Roligt, smärtsamt, lättnad, nervöst, med framförallt framgångsrikt för klubben i allmänhet och för OKS i synnerhet! OKS har vuxit sig allt starkare och har visat vad man kan åsdadkomma med vilja, passion och engagemang.  Prylmarknaden, lotterier, souvernirförsäljning m.m har verkligen gett ordspråket ”många bäckar små…” en innebörd med monitärt stöd till Oddevolds elitsatsning. Hela 150 000 kr skänktes till fotbollsutskottet. Läktarstöd, bussresor till bortamatcherna har givit ringar på vattnet och med det sportsliga stöd som vi givit Oddevold saknade vi konkurrens i serien. Till  i stort sett alla bortamatcher rullade minst en stor buss från vår ”hållplats” vid Bohusläns Museum. Supporterklubben hade under året 239 betalande medlemmar,vilket gör att vi är Bohusläns största supporterförening.

Efter imponerande spel i träningsmatcherna och med en pånyttfödd Angelo Vega var förväntningarna stora på en snabb återkomst till divison 1.

…mitt i ingenstans, ja så kändes det när bussen parkerade utanför Mörlanda Sportcenter i Annelund. På en plan som mest liknade en potatisåker inledde Oddevold 2010 års seriespel med att få 1-0 i röva efter ett par minuter vilket vändes till seger med 2-1 i en match där underhållningsvärdet inte går till historien.

Hemmapremiären (på Thordéngårdens plastgräs) mot Jonsereds IF var en uppvisning i fotboll utan att lyckas göra mål. Oddevold dominerade fullständigt och sett till bollinnehav och målchanser borde resultatet slutat i seger med 4-5 bollars marginal. Matchen slutade otroligt nog 1-1 efter ett Jonseredsmål i sista sparken.

….det fina spelet fortsatte mot Utsikten och Oddevold visade upp en grym anfallsfotboll och rullade fullständigt ut Utisktens BK på Ruddalen. Henrik Palmersjö fick visa sina offensiva kvaliteter på allvar för förstå gången och samarbetet med utmärkte Tom Ekliden fungerade klockrent. Fullt ös på läktaren och en rolig bussresa hem till Uddevalla väntade.

..Götene IF hemma på Rimnersvallen och ytterligare en stabil 3-0 seger innebar årets första serieledning efter mål av Tom Ekliden i första och två av inhoppande Daniel Fredriksson i andra.

…mitten av maj och supporterbussen rullade mot Karlstad och Växnås IP för match mot nykomlingen Karlstad BK.  Ett taggat Karlstad chockade Oddevold med hög press på en liten plan där Oddevold aldrig lyckades  få igång något eget spel utan man mest fick jaga boll, något man inte varit van vid. Årets första förlust, 3-2 var ett faktum.

…”en härlig femetta”, rubricerade Leif Lindvärn sammanfattningen av hemmamatchen mot IK Gauthiod. Efter en tveksam första halvlek hittade Oddevold tillbaka till vårens skönspel och spelade ut hela registret och kunde vinna komfortabelt med hela 5-1 efter b la två sena mål av debuterande nyförvärvet Ibrahim Tahini.

…Brogårdsvallen och Holmalunds IF i juni var en ren utskåpning där Oddevold vann med 3-0 och Oddevold var åter i serietopp. Angelo Vega hade lekstuga och cykelsparkade in sitt första mål för året.

Den 7:e juni var det så dags för en tidig seriefinal mot hårdsatsande Göteborgslaget Gunnilse IS. Inför den för årets hittills största publiksiffran på Rimnersvallen, 856 personer, förlorade Oddevold med hela 4-0. (0-0).  En tidig utvisning mot ett bra Gunnilse var en stor orsak till den förnedringen.

Jumbon Skärhamn mot seriefavoriten Oddevold kunde väl bara sluta på ett sätt? Lägg därtill att vi slog Tjörnlaget med 7-0 i en träningsmatch i mars.  Skärhamn på bortaplan har dock av tradition varit svårspelat för Oddevold och en busslast med nervösa Oddevoldsupportar fick se Oddevold spela ängsligt och Skärhamn lyckades också göra 1-0 på sin första målchans. Skärhamn gjorde även ett andra mål på sin andra och sista målchans. Som tur var lyckades Oddevold göra 3 mål därimellan och vi vann 3-2.

…Kinna IF på hemmaplan slutade med hela 5-0 (0-0) efter en målexplosion i andra halvlek. Ibrahim Tahini gjorde årets första hattrick, för det skulle komma fler….

…Sista hemmamatchen på våren, Karlskoga, började katastrofalt och Oddevold låg under med 2-0 i halvtid.

– Chansen till serieseger är på väg bort, sa jag i pausen. – Vi vänder i andra, är helt säker! sa Gustav Wallman brevid. Gustav fick rätt. En enorm arbetsinsats med bra spel och ett sent avgörande av Henrik Palmersjö innebar seger med 3-2 och Oddevold var med i toppstriden på allvar.

Efter en halv säsong hade Oddevold, Gunnilse och Karlstad BK bildat en topptrio, med Karlskoga tätt därefter. Noterbart att Oddevolds två förluster kom mot två topplag.

…ovanligt nog vände serien innan sommaruppehållet. Gps:en var inställd på Karlskoga och Nobelstadion. Detta blev årets bottennapp i en match som såg ut att sluta 0-0. Men en tveksam hands  med straff till följd innebar årets tredje förlust och risken till en toppduo utan Oddevold kändes allt mer överhängande.

…ny bortamatch, nu mot bottenlaget Kinna IF. Efter svajigt Oddevoldspel innan uppehållet samtidigt som övriga topplag hade ångat på var en seger ett måste. Oddevold hittade tillbaks till vårens stabila spel och avgjorde matchen i första halvlek med tre snabba mål. Slutsiffrorna skrevs till 4-1 och i och med segern var Oddevold poängmässigt ikapp Gunnilse som förlorade. Serieledare var nu Karlstad BK med tre poängs försprång.

…den 9:e augusti kom tabelljumbon Skärhamn på besök till Rimnersvallen. Tjörnlaget som förstärkt truppen under sommaruppehållet backade hem och försökte spela på kontring men var helt enkelt chanslösa. Tahini gjorde sitt andra hattrick för året och Oddevold vann tillslut med hela 6-0, siffror som kunde blivit ännu större om det inte vore för en viss David Thylén i skärhamnsmålet…

Sommarvärme, fredag och seriefinal mot Gunnilse var förutsättningarna den 13:e augusti. OKS annonserade ”rekordresan” inför matchen, vilket blev en succé. De två bokade bussarna fylldes omgående och många supportrar tog sig på egen hand till Hjällbovallen i Angered. Inför uppskattningsvis 200 högljudda supportrar klev Oddevold in på plan i Gunnilses noeongula reservställ efter att ha glömt det ordinarie matchstället i Uddevalla. Bägge lagen var piskade att vinna för att hänga på Karlstad och efter en jämn och mållös första halvlek blev det allt mer nervöst. Oddevold tog över allt mer i andra och så i den 80 matchminuten fick Oddevold den stora chansen att avgöra matchen då Tom Ekliden blivit neddragen i straffområdet. Den tillresta Oddevoldklacken exploderade i ett glädjevrål när Pablo Andersson via målvakten placerade straffen i nättaket. Seger 1-o 0ch äntligen vinst över topplag och ånyo serieledning.

…ett nytt Tahini hattrick bäddade för en ny storseger i en av höstens bästa matcher när nästjumbon Holmalund fick se sig besegrade med 4-0  på Rimnersvallen.

…”1-0 Ekliden i 92:a, fan va gööööött!”. Så löd ett sms jag fick av Gustav när jag befann mig utomlands vilket blev slutresultatet mot Gautihiod borta på Lunnevi IP i Grästorp. Ett mycket viktigt mål och seger som höll oss kvar i serietopp…

…Oddevold vann publikligan för hela division 2 och matchen mot Karlstad på Rimnersvallen drog allra mest folk av samtliga div 2 matcher i Sverige, 1509 betalande. När klockan stod på 17.00 var det fortfarande folk utanför spärrarna vilket gjorde att matchen startade 10 min senare. Tom Ekliden, friläge och pang 1-0 till Oddevold efter 13 minuter, så långt såg det ut enligt planen. Ett duktigt innermittfält i Karlstad  tog över matchen och ett backande Oddevold höll halvleken ut. I andra vände KBK på tillställningen och en missad Oddevoldstraff på slutet innebar förlust med 2-1 och Karlstad hade nu allt i egna händer…

…normalt hemmastarka Götene IF gjorde Zweetslot Isaksson helt sysslolös i 90 minuter och Oddevold kunde inkassera ytterligare en storseger med 4-0 efter hattrick av supporterklubbens val till årets spelare,  Tom Ekliden…

…Karlstad BK   46 P, Målskillnad:+22, IK Oddevold 43 P, Målskillnad:+33, Gunnilse IS   43 P, Målskillnad:+31, så såg tabelläget ut när Oddevold tog emot Utsiktens BK på Rimnersvallen. Oddevold var mer eller mindre tvungna att vinna för att ha en chans till serieseger. Underläge 0-2 i halvtid mot ett Utsikten som firade målen som om det vore VM final. Oddevold öste på för fullt i andra och lyckades kvittera till 2-2. I matchens slutskede gjorde Utiskten sitt sista byte, in kom Azmar Jalili. Oddevold fortsatte med full fart framåt och matchen slutade 3-0, hur är det möjligt?…

…Skärhamn-Karlstad BK två dagar senare lockade 10 talet Oddevoldsupportrar som fick bevittna en helt otrolig match. David Thylén i skärhamnsmålet räddade straff, frilägen, ja allt och såg till att  fixa 0-0 och Oddevolds chans på serieseger fanns kvar.

…inför säsongens näst sista omgång lämnade Oddevold in en protest mot Utsiktens BK som man misstänkte använt en obehörig spelare. En bifallen protest skulle innebära att Oddevold tilldömdes segern istället för 2-2 som matchen slutade. Supporterbussen rullade till Göteborg för matchen mot Jonsered samtidigt som det spelades seriefinal i Karlstad. 2-1 till Jonsered i halvtid gjorde att Lunnevi, Viskavallen m fl såg ut som motståndararenor även 2011. Men 5 mål på 20 minuter i andra gjorde att Vapenvallen och Parken i Norrköping inte var en utopi längre. 6-2 slutade matchen till Oddevold. I Karlstad slutade KBK-Gunnilse 1-1.

… Jalilis inhopp innebar att Utsikten spelat med en obehörig spelare och Oddevold tilldömdes segern mot Utsikten med 3-0. Förutsättningarna blev nu att Oddevold var i serietopp med 1 poäng inför årets sista match hemma på VM Arenan mot Annelund. Supporteruppladdning på Mortens Krog innan och stämningen var på topp. Oddevold avslutade serien på bästa sätt och med 2-0 i halvlek blev det aldrig riktigt nervöst. Efter 90 minuter stod det 4-0 på resultattavlan  och Oddevold stod klara som seriesegrare.

Nu ser vi fram emot nya äventyr och framgångar 2011!!

Bilderna kommer från vår bildsponsor www.reashop.se