Rickard Johansson i match mot Landskrona. FOTO: Susann SannefjällRickard Johansson i match mot Landskrona. FOTO: Susann Sannefjäll
Rickard Johansson i match mot Landskrona. FOTO: Susann Sannefjäll
Rickard Johansson i match mot Landskrona. FOTO: Susann Sannefjäll

Så här dagen innan årets andra träningsmatch tar vi ”tempen” på ett nygammalt ansikte. Rickard Johansson har varit och lirat boll i Grebbestad i ett år men är nu tillbaka i den vackra blå tröjan.

Hej Rickard och välkommen tillbaka.

Tjenare och tack så mycket!

Det blev alltså bara en säsong i Grebbestad. Vad var det som gjorde att du ville flytta på dig?

Det var väl pendlandet och att man kom hem sent på kvällarna. Det tar rätt mycket på en även fast man kanske inte tänker på det när man väl är inne i det.

Varför föll valet på att komma tillbaka till Oddevold?

JAg hörde på omvägar att Alen saknade mig väldigt mycket och så trivdes jag väldigt bra i föreningen när jag var här tidigare. Det finns ett väldigt intresse och engagemang kring klubben med folk som lägger ner så mycket tid för att få ihop allting.Så hoppas jag och tror att vi kommer få ett bra år med en spännande trupp och rolig serie.

Efter 2 säsonger tidigare i IKO känner ju de flesta till dig men har du lärt dig något nytt under din tid i GIF?

Ja det klart jag gjort. Grebbestad är ett otroligt spelskickligt lag med många duktiga spelare men på vårsäsongen var det lite saker som inte stämde. Vi gick en del matcher utan att vinna men på hösten hade vi nio raka vinster. Ibland måste man ha lite motgång för att få framgång.

Många ser dig nog som mittfältare efter dina tidigare år i IKO men du gjorde 9 mål för GIF i fjol. Är det där framme du kommer sikta på att ta plats i år?

De flesta matcherna spelade jag innermitt förra året också och att det blev lite mål var roligt. Jag hoppas att det fortsätter även i år. 🙂

Det är ju en del nya spelare i klubben sen du lämnade 2015. Hur bra koll har du på laget?

Jo så är det ju men jag har allt hyfsad koll. Sen är det en del gamla ansikten kvar också och det är ju skoj förstås.

Hur ser du på den kommande säsongen?

Jag hoppas att vi ska göra bra prestationer och att vi når ett bra resultat av allt jobb och slit vi alla lägger ner och att vi ska lyckas komma så högt upp i tabellen som möjligt såklart.

Och för egen del. Vad är din personliga målsättning?

Det är väl att få spela så mycket som möjligt och göra en del poäng så att någon scout ska få upp ögonen och ta mig ut i Europa. I och med att jag är lite internationell av mig tror jag att gjort mig bra där. 🙂

Några snabba som avslutning…

Metallica eller 2Pac i lurarna på bortaresan?

2pac har alltid varit en favorit.

Välj en spelare att byta en egenskap med. Vilken spelare och vilken egenskap?

Kallberg och hans självgodhet.

Vad gör du en ledig söndag?

Lite olika.

Vinna CL-finalen för Chelsea mot Arsenal (1-0 och du gör målet) eller skjuta upp IKO i superettan med årets sista spark?

Helt klart alternativ 2!

Vem i dagens trupp tar du inte med dig som femte hjulet på en första date?

Bergman tror jag. Jag är rädd att han kan döda någon med hans tomma blick han får ibland. 😉

Vi tackar Rickard för pratstunden och önskar lycka till inför säsongen. Och naturligtvis hoppas vi på två-siffrig målskörd i år.