Robin Gustafsson i testmatchen i november. FOTO: Erik Weiefors, BohusläningenRobin Gustafsson i testmatchen i november. FOTO: Erik Weiefors, Bohusläningen
Robin Gustafsson i testmatchen i november. FOTO: Erik Weiefors, Bohusläningen
Robin Gustafsson i testmatchen i november. FOTO: Erik Weiefors, Bohusläningen

Vi har en ny målvakt i truppen. Robin Gustafsson är vårt senaste tillskott och kommer närmast från Torslanda.

Tjena Robin! Hur är läget?

Jodå allt är bara bra med mig. Taggad inför denna nya utmaning och ser verkligen fram emot starten och att lära känna alla mina nya lagkamrater.

Först och främst välkommen till Oddevold. Hur känns det?

Det känns otroligt kul att få detta förtroende och chansen att bevisa att jag har på den här nivån att göra. Ny stad, ny klubb och nya kompisar. Kan det bli bättre?

Hur gick dina tankar inför en flytt till Oddevold?

Det var dags att ta nästa steg i karriären och jag hade hört bra saker om Oddevold från olika håll. Självklart är det en stor omställning för mig både på och utanför planen men förändring är bra och jag är bara positiv till den kommande säsongen.

Vi är nog många som är nyfikna på dig. Vem är Robin som person?

Jag är 23 år gammal och bor i Torslanda på Hisingen med min mamma. Tankarna går dock på att flytta till Uddevalla. Jag pluggar för tillfället heltid i Göteborg, Internationell försäljning och marknadsföring, en så kallad Yrkeshögskoleutbildning. Kan också tillägga att jag är i sökandet efter en praktikplats (v.5 – v.24) så om någon i Uddevalla har några kontakter eller kan dra i några trådar får de gärna höra av sig till mig 😉. Några andra intressen utanför fotbollen är matlagning, skidåkning och musik. Då målvaktsdelen är något av det jag brinner mest för här i livet har jag också vid sidan av min egen karriär utbildat mig till målvaktstränare. Något av en plan B kan man säga men man lär sig också väldigt mycket av att lära ut.

Hur är du som målvakt?

Bra skolad vilket jag får tacka alla mina forna målvaktstränare för. Mats Hansson, Eive Almroth och Juan-Carlos Rivera. Jag har bra teknik med fötterna och gillar att delta mycket i spelet. Speluppfattningen och förmågan att läsa av situationer innan de har hänt är också några av mina starka sidor. När det gäller min egen träning och utveckling som målvakt är jag väldigt petig och gillar att gå in i detalj på varenda liten aspekt. Man kan aldrig bli perfekt och jag vill hela tiden bli bättre.

Det finns en hel del videos på dig där du visar upp ett grymt linjespel. Är du lika vass i luftrummet?

Ja just det. Jag har själv arbetat lite med att filma mina träningar och matcher för att kunna gå tillbaka och kolla vad man gjort bra eller mindre bra. Detta har hjälpt mig enormt mycket och jag kommer förmodligen att fortsätta med det. För att svara på frågan så är svaret ja! Jag brukar värdera bra när jag skall stanna på linjen eller ge mig ut på en luftfärd. Allt handlar om timing!

Vad tror du blir den största skillnaden på att spela division 2 och division 1?

Självklart kommer tempot vara lite högre och spelarna kommer vara lite vassare även att det finns många duktiga spelare i division 2 också. Jag tror också att man kommer få mer hjälp av sina lagkamrater i olika situationer i spelet. Markeringsspel och så vidare. Det ska bli kul att spela inför mer publik och att få se många nya arenor runtom i Sverige också.

Vad vet du om din blivande klubb?

Jag har koll på att man har väldigt hängivna fans vilket är väldigt kul och att man en gång har spelat i Allsvenskan. Jag har lite koll på Oddebollen också som jag faktiskt vart med och spelat en gång i tiden med min moderklubb IK Zenith.

Du känner ju Hampus Furublad sedan tidigare men hur är det med resten av truppen?

Förutom Hampus är det ingen annan i laget som jag känner på förhand faktiskt men jag har fått ett bra bemötande av de spelarna som jag pratat med och det skall bli kul att lära känna alla lite bättre under den kommande säsongen.

Vad är din personliga målsättning inför nästa år?

Att ta en startplats i laget och att kunna kolla tillbaka på året och se att jag blivit en mer komplett målvakt.

Några snabba avslutningsfrågor…

Vad har du i lurarna på bussen till bortamatcherna?

Det beror lite på dagshumöret men det blandas friskt mellan väldigt tung metal och hiphop. När det gäller metal kan jag nämna några favoriter: Parkway Drive, August Burns Red och As They Arrive. Artister som Eminem, Tech N9ne och Machine Gun Kelly ligger högt upp på listan när det gäller hiphop.

Löprunda i elljusspåret eller svettas på gymmet?

Då säger jag ett pass i gymmet, är inte mycket av en långdistanslöpare haha.

Få göra en landskamp för Sverige eller vara given nästa 5 åren för Liverpool?

Självklart är det en dröm att spela för Sverige men byt ut Liverpool mot Manchester United och jag hade haft svårare att svara på frågan.

Ta en straff på stopptid som betyder vinst eller nicka in en hörna på stopptid som också ger tre poäng?

Göra mål! Helt klart, vilken känsla det hade vart. Är rätt vass på pannan också, får se om coach låter mig springa upp någon gång haha.

Vem av dina kommande lagkamrater tror du är spexaren i omklädningsrummet?

Det kan jag ännu inte svara på, kanske blir det jag själv när jag kommit in i gänget lite bättre 😉

Vi tackar Robin för pratstunden och önskar åter välkommen till Sveriges vackraste klubb.

Klicka här för att läsa artikeln om Robin i Bohusläningen