Tobias Mikaelsson i matchen mot Husqvarna på Rimnersvallen. FOTO: Susann SannefjällTobias Mikaelsson i matchen mot Husqvarna på Rimnersvallen. FOTO: Susann Sannefjäll
Tobias Mikaelsson i matchen mot Husqvarna på Rimnersvallen. FOTO: Susann Sannefjäll
Tobias Mikaelsson i matchen mot Husqvarna på Rimnersvallen. FOTO: Susann Sannefjäll

Näste man till rakning är en av lagets mer rutinerade killar. Vi presenterar Tobias Mikaelsson. Eller Turbo. Eller Turbo-TT. Kärt barn har många namn säger de ju.

Hej Tobias! Hur står det till?

Hej, det är bara bra!

Hur är känslan efter den gångna säsongen?

Känslan är väl sådär. Man hade helst velat vara med där uppe och krigat om uppflyttning. Nu tappade vi en del onödiga poäng redan i början av serien så det kändes som att vi hade uppförsbacke hela säsongen.

…och för egen del. Hur vill du sammanfatta din säsong?

Svårt att summera. Jag fick spela på lite olika positioner och gjorde det väl okej även om jag helst hade velat bidra med lite fler poäng. Sen avslutades säsongen väldigt tråkigt när jag fick en ful tackling och var borta de sista matcherna.

Du tillhör de mer rutinerade spelarna i truppen. Hur är din roll i laget?

Jag har väl inte haft någon speciell roll i laget tidigare. Förra säsongen hade vi många spelare med rutin och ledaregenskaper. Truppen är ju inte klar inför nästa säsong men just nu är jag väl både äldst och varit med längst i a-laget så vi får se om dynamiken i laget förändras.

Du har ett förflutet som proffs i Aston Villa. Hur ser du tillbaka på den tiden?

En mycket lärorik tid. Det var svårt i början att som 16-17-åring flytta hemifrån till ett annat land men jag har fått med mig många minnen och upplevelser som jag är tacksam för att ha fått.

Du tillhörde Aston Villa i totalt fyra säsonger (2 i U18 och 2 i reservlaget). Vilka är dina roligaste minnen från den tiden?

Finns många roliga minnen. Bästa minnet är väl första säsongen i reservlaget då jag vann skytteligan och vi vann södra reservlagsserien före lag som Arsenal och Chelsea.

Om du skulle jämföra fotbollslivet i Sverige och England. Vilka är de stora skillnaderna?

Svårt att jämföra eftersom jag var i en så stor klubb i England. När jag var där handlade i stort sett allt om fotboll och jag var på träningsanläggningen i snitt 6-7 timmar per dag. Sen jag flyttade hem till Sverige har jag bara tränat på eftermiddagar/kvällar och kunnat ha en annan syssla på dagtid.

Nästa säsong går du in på din 5:e säsong i IKO. Hur är känslan inför den?

Jag väntar med nyfikenhet på hur truppen kommer forma sig. Känner väl lite revanschlusta med tanke på säsongen som gick.

Vad tror du behövs för att vi ska tillhöra toppen?

Ja du, det var en öppen fråga. Vinna matcher är väl det viktigaste! 🙂

Avslutningsvis några snabba

Coldplay eller Linkin Park i lurarna?

Beror på vilket humör jag är på men nio av tio gånger blir det Coldplay.

Husvagnssemester i Dalarna eller weekend till London?

Är det bara jag och min sambo så blir det en weekend till London. Ska vi ta med mina barn så blir det nog husvagnssemester i Dalarna istället.

Hårda eller mjuka paket under granen?

Hårda, självklart!

Säsongskort på Villa Park eller Gamla Ullevi?

Jag skulle inte använda någon av dom. Om det var säsongskort till Old Trafford hade jag kanske övervägt att slita mig från TVn!

Vem i laget fuskar alltid på träningarna och hur visar det sig?

Får nog säga att Jimmy har haft en del misstänksamma beslut under tävlingarna på träningarna. Hans tidtagning går också att diskutera även om han har förbättrat förmågan att hålla koll på tidtagaren under säsongen…

Bohus Bataljon tackar Tobbe för pratstunden och önskar stort lycka till nästa säsong.

Bilder på Tobias fotade av Susann Sannefjäll