Jimmy lägger upp taktiken för Jonas. FOTO: Susann SannefjällJimmy lägger upp taktiken för Jonas. FOTO: Susann Sannefjäll
Jimmy lägger upp taktiken för Jonas. FOTO: Susann Sannefjäll
Jimmy lägger upp taktiken för Jonas. FOTO: Susann Sannefjäll

Här kommer nästa ledare. Vår assisterande tränare Jimmy ”Bobbe” Karlsson har fått många gliringar i tidigare intervjuer och får här chans att ge tillbaka lite.

Tjena Jimmy! Hur är läget?

Hej! Allt är helt okej. Närmar sig träningsstart så det är något jag verkligen ser fram emot.

Första säsongen som assisterande i Oddevold avklarad. Hur vill du summera året?

Det är väl lite blandade känslor faktiskt. Tabellmässigt var vi inte nöjda trots en riktigt jämn serie. Sen fanns det små detaljer som vi givetvis måste förbättra inför säsongen som kommer. Det som var positivt är hur spelarna tog till sig vår spelidé. Vi gjorde en del riktigt bra matcher spelmässigt som vi tyvärr inte alltid vann men får vi som sagt rättat till en del detaljer i framförallt båda straffområden kan det bli ett bra 2017.

Är du nöjd med debutsäsongen som assisterande?

Överlag är jag nöjd. Som jag nämnde finns det en del detaljer jag inte är nöjd med som till exempel tabellen. Men det finns oerhört mycket positivt att framhäva också. Att jobba med Jonas har för mig varit ett stort privilegium. Jag tycker att han är oerhört kompetent och jag har lärt mig oerhört mycket under året. Sen är han en riktig rolig jäv….förlåt person. Sen får man ett starkt band med spelarna man träffar nästan dagligen. Alla duktiga spelare vi har haft i truppen och framförallt bra killar vid sidan av. Tycker harmonin har varit riktigt bra hela säsongen även under tuffa perioder.

Att ha Ronny och Linus vid vår sida gör också allt så mycket bättre. Vilka goa killar de är. De betyder mer än de själva tror. Deras glada humör och tokiga påhitt gör det enkelt att komma till träningar och matcher.

Så för att göra svaret kort; överlag är jag nöjd.

Är det något som överraskat dig under året?

Adam visade tidigt på försäsongen att han besitter stora kvalitéer. Jag både tror och hoppas att han kommer tillbaka starkt. Han är en stark mental spelare så ska bli jätteroligt när han börjar träna igen. Mark fick tidigt växa in i rollen som högerback och det löste han galant. Ge honom ytterligare en säsong och han kommer växa som fotbollsspelare. Ska bli roligt att följa den utvecklingen. Daniel Krezic hade det tuffare i början. Jag är mycket imponerad av hur han aldrig slutade jobba för att ta en startplats. Han var en av höstens bästa spelare. Här finns det också mer att ta av så det ska bli spännande att följa.

Du har ju varit i en del klubbar. Vad skulle du säga är skillnaden mot att jobba för Oddevold?

Jag kan dra den ”vanliga” klyschan med det starka varumärket Oddevold har och även proffsigheten som genomsyrar föreningen. För så är det. Men jag vill framföra hyllningar till alla som ställer upp för föreningen. Finns ett oerhört stort Oddevoldhjärta från många i stan. Så många som ställer upp för att hjälpa Oddevold. Det är en STOR skillnad mot tidigare klubbar.

Berätta lite om dig själv för de som inte känner dig.

Jag är född och uppvuxen i denna Kôrpehåla. Jag spelade i Oddevold i stort sett mellan 6- till 16-års ålder. Spelade sedan i bland annat Rosseröd, Svane och Hamburgsund innan min sista klubb som blev Uddevalla IS. Jag har tränat IFK:s 93:or i pojkallsvenskan, Svane i division 6, UIS i division 4 och 5 samt IFK i division 1 och 2 (mest som ass.tränare).

Och ditt smeknamn Bobbe. Vart kommer det ifrån?

Det kommer från när jag var liten, kanske 2-3 år. Vi bodde på en gård där jag hade en äldre kompis som också hette Jimmy (Friberg). När någon ropade på Jimmy svarade alltid båda två så då kom han på detta smeknamn. Tror han fick det från tecknade figuren Bobo. Har hängt med ett tag faktiskt 😊

Nu tittar vi fram mot nästa säsong. Hur går dina tankar om den?

Ja det blir en intressant säsong. Hög omsättning av spelare igen men dom vi fått in för tillfället kommer sätta en hög standard hos oss. Dom passar helt klart in med det sättet vi vill spela. Sen har vi ett jätteroligt derby att se fram emot. Ljungskile kommer stå starkt rustat inför 2017 även om folk verkar tro annat. Sen läser man om massa nyförvärv till många lag men det är inte bara att plocka in spelare och tro att det ska lösa sig.

Kommer bli en tuff säsong helt klart men känslan är jäkligt go.

Om du fick välj en ny spelare till varje lagdel, oavsett kostnad, vilka hade det blivit och varför?

Nutid:
– Buffon (Juventus) Världsklass helt enkelt
– Bonucci (Juventus) Besitter en vacker fot, grymt huvudspel, ”tillräcklig” snabbhet och en grym pondus.
– Marchisio (Juventus) Lojal spelare som alltid ger max för laget. Har alla egenskaper en mittfältare ska ha; Teknik, Passningsskicklighet, Kondition och gör poäng.
– Griezmann (Atl.Madrid) Snabbhet, finess och vass avslutare som egentligen är ytter så spelbar på fler positioner 😉

Dåtid:
– Peruzzi (Juventus) Snyggaste utsparkarna genom tiderna
– Montero (Juventus) Hårdare än granit var denna eminente mittback
– Davids (Juventus) Den lille holländske terriern var ett mästerverk att se
– Vialli (Juventus) Bäste forwarden i världen under 90-talet. Vilket radarpar de var. Vialli-Ravanelli

Vad tycker du vi ska ha för målsättning?

Alltid svår fråga. Vi har väl 13-14 klara just nu men ett par förlängningar och kanske med någon/några nya till kommer vi ha en så pass stark trupp att vi ska vara med och slåss om uppflyttning. Låter kanske kaxigt men får vi det att stämma under längre tid är vi oerhört bra. Gäller dock att hitta en högre lägstanivå.

Du har fått en del ”gliringar” av spelarna i andra intervjuer. Till exempel har du blivit anklagad för att fuska på träning. Vad har du för kommentar till det?

Ren nonsens helt enkelt. Tobbe tror att han räknar sekunder bättre än mitt tidtagarur. Stämmer givetvis inte då jag har total stenkoll på tiden. Även om någon har ett friläge och tiden går ut så ropar jag ”VILA” ändå. Tvekar inte. Kreciz är ju sur på mig för jag lurade upp honom på läktaren (som inte ens finns) i Hovhultsskolan när vi lirade lite boll i slutet på November.

…och att du skulle få årets genombrott eller vinna skytteligan?

Som gammal forward hade jag givetvis inte gjort bort mig. Det steget jag besitter hade gjort det svårt för försvararna. Sen har jag en guldfot (vänsterfoten) som är lika vacker som Uddevallabron 😋. Så vinna skytteligan hade vart fint.

Några snabba avslutningsvis…

Köra doakör eller lead-sång?

Jag tillhörde stolt gosskören i Uddevalla när jag gick på låg- och mellanstadiet. Var nog mest för att jag var den enda som vågade sjunga. Det är givetvis dags för mig att kliva upp som lead-sångare. Det sägs att jag har en röst som påminner om Sebastian Bach i Skid Row. 😉

Längst fram eller längst bak i bussen på bortaresorna?

Jag låter ungdomarna sitta längst bak i bussen. Vi har det mysigt där framme i ledargänget. Jonas sover, Linus kollar på film och Ronny äter upp allt godis vi har. Så jag pratar väl egentligen mest med mig själv på resorna.

Vad har du i lurarna?

Favoritbandet är Alice In Chains. Fast lyssnar på en del annat också. Framförallt är jag förtjust i schlager. Helst 80- och 90-tals schlager. Lyssnar även mkt på P3 dokumentär.

Vem i laget vill du inte hamna i en 1 mot 1 situation?

Vet ju vad Krezic hade svarat på den frågan 🙂 Svår fråga känner jag. Tror att alla hade kapat mig med en ordentlig bensax OM jag hade lyckats komma förbi någon.

Huvudtränare i IKO när vi vinner allsvenskan eller assisterande i Juventus under en säsong?

Ha ha härlig fråga. Dessa två klubbar betyder ju trots allt väldigt mycket för mig. Att vinna Allsvenskan med Oddevold hade nog vart det största trots allt.

Vi tackar Bobbe för snacket och önskar stort lycka till både på och vid sidan av planen.