Daniel Ahonen dribblar bort Västerås SK's nummer 15 Karwan Zarifnejad och målvakten Adrian Forsgreni en match i division 1 norra för att göra ett drömmål. FOTO: Fredrik Sundvall
Daniel Ahonen dribblar bort Västerås SK’s Karwan Zarifnejad och målvakten Adrian Forsgren i en match i division 1 norra för att göra ett drömmål. FOTO: Fredrik Sundvall

På julafton fick vi Mido som julklapp. Här presenterar vi nästa present från Oddevold i form av en nyårskaramell.

Daniel Ahonen kommer närmast från Öster men har ett förflutet som proffs i Danmark och rutin från superettan med Sirius. Han debuterade för sin moderklubb Bodabruks A-lag redan som 12-åring.

Hej Daniel! Hur står det till?

Hejsan. Det är bara bra med mig. Sitter framför brasan här hemma i Småland och bara mår hur bra som helst.

Vi får väl börja med att hälsa välkommen till Oddevold. Hur känns det?

Tack så hemskt mycket. Det känns väldigt bra och inspirerande måste jag säga. Oddevold har i flera omgångar under min karriär visat intresse och det är kul att vi nu hittade en lösning. Jag är väldigt taggad på att få dra igång.

Varför blev det Oddevold?

Varför är svårt att säga. Oddevold har visat ett starkt intresse och att känna sig uppskattad är väl vad de allra flesta vill här i livet. Magkänslan, klassiskt svar, men magkänslan var bra och då brukar det vara smart att följa vad den har att säga.

Du har varit proffs i Danmark och spelat i Superettan med Sirius och nu senast var du med och vann söderettan med Öster. Vad kommer du tillföra Oddevold med tanke på din bakgrund?

Erfarenhet. Inte för att jag är gammal men erfarenhet. Jag har vunnit serien både i Danmark, superettan och söderettan, så jag vet vad det handlar om och vad som krävs för att vinna en serie och att få en grupp att gå åt samma håll. Det vill jag bidra med. Vad jag har lärt mig genom åren. Alla har olika roller i ett fotbollslag. Det är lätt att glömma bort. Materialaren är precis lika mycket en del av laget som en startande målvakt eller en lagkapten.

Berätta om dig som fotbollspelare?

Som fotbollsspelare är det min hjärna som är mitt största redskap. Jag ser oftast passningar och löpningar som ingen annan ser. Gillar att göra det oväntade men älskar mest utav allt att sparka in bollen i mål.

Vem är Daniel Ahonen utanför planen?

En 25 år gammal kille från glasriket nere i Småland som snart bott hemifrån i tio års tid. Jag gillar att umgås med vänner och familj och jag är ett stort fanatiskt fan av ishockey i allmänhet och NHL i synnerhet. Något av en nörd när det kommer till just NHL.

Vad tycker du att publiken på Rimnersvallen ska ha för förväntningar på dig?

Stora. Stora förväntningar. Förväntningar är något jag gillar att spela med. Det gör att man tar ut det där extra. Nu får jag för första gången sen jag lämnade Luleå spela forward igen vilket är min position och då ska man ha som krav att jag ska göra mål. Annars, alltid ett hårt jobb och en publikfriande fotboll 😉

Vad vet du om din nya klubb?

Jag vet ärligt talat knappt ett skvatt och jag tycker det är väldigt skönt. Det är skönt komma till en förening och inte veta så mycket. Jag lär lära mig massor och det ser jag framemot. Jag vet att Nanne Bergstrand varit i föreningen, det är alltid något.

Vad vet du om spelarna i Oddevold?

Knappt någonting. Men inom några månader vet man säkert en massa hemligheter, haha.

Om vi tittar på kommande säsong. Vad tycker du vi ska för målsättning?

Att vi ska vara där uppe och slåss. För mig finns ingenting annat. Vissa kanske tycker det är att sticka ut hakan men jag tycker det bara är sunt förnuft att resonera så. Jag spelar fotboll för att vinna så jag vinner gärna alla matcher vi ska spela under 2017.

Några snabba avslutningsvis…

Dansbandsfestivalen i Sunne eller Sweden Rock Festival?

Haha. Dansbandsfestivalen i Sunne såklart.

Vad är favoritmusiken?

Jag är en allätare. Det beror på vilket humör jag är på. First Aid Kit är fina annars!

Film och popcorn på bio eller Gott och blandat i soffan med Netflix?

Gott och blandat i soffan, alla dagar i veckan. 1, för att gott och blandat är magiskt, 2, för att jag är lat och det är skönare bara lägga sig ner än att traska iväg för att se en film och sen traska hem igen.

Har du någon innan-match-ritual?

Nej. Sånt där har jag aldrig förstått mig på. På med skor och benskydd sen går man ut och lira.

Om du vinner en resa jorden runt. Vem tar du med och varför?

Då tar jag med mig mina två kompisar Johan och Pontus. Det hade blivit en episk resa som skulle kunna sluta lyckligt eller i en total katastrof. Någonstans kittlar det ju ändå att inte veta vad som kommer hända. Därav får dom två åka med, men dom kan få bo på 2-stjärnigt hotell om jag får bo på 5-stjärnigt.

Vi hälsar åter Daniel varmt välkommen till stadens vackraste förening!

#motSE