Eric Kallberg in action. FOTO: Susann Sannefjäll
Eric Kallberg in action. FOTO: Susann Sannefjäll

Hallå där Eric,

Hur är det med din skada?

Hej! Det är väl sådär med skadan. Korsbandet är bra och stabilt men tyvärr kommer det ibland lite saker vid sidan om med en sån här skada. Lite överansträngningar och inflammationer på grund av att man är ovan och belastar det på ett annat sätt än innan.

Vad gör du medan dina lagkamrater tränar och spelar match?

När min lagkamrater tränar så tränar jag oftast på gymmet med rehabilitering. Jag försöker stärka upp mig så mycket som möjligt inför nästa säsong. När det är match på Rimnersvallen är jag på plats och bortamatcherna ser jag på TV.

Hur frustrerande är det att stå vid sidan?

Det är en enorm frustration att stå vid sidan av. Det är en fruktansvärd känsla att se ens lagkamrater från gymmet när de är ute och gör det man tycker är så jäkla kul och älskar att göra.
Det har tagit bra mycket på psyket detta året kan jag lugnt säga!

Har du lärt dig någonting av att vara vid sidan?

Det jag har lärt mig är nog att kärleken till fotbollen är starkare än vad man tror. När man är frisk och skadefri tar man det för givet att man har kul varje träning. Nu har man liksom inget sånt i sitt liv och det gör en frustrerad. Jag har också lärt mig mycket om hur jag ska träna för att bli en stark fotbollsspelare utanför fotbollen om man kan säga så.

Hur är det med motivationen?

Motivationen är stark! Det jag vill mest av allt är att komma tillbaka till fotbollsplanen. Självklart har det funnits dippar som till exempel fram till sommarn så gick ju allting väldigt bra och det gick framåt hela tiden och jag kände mig starkare men så kom överansträngningar, inflammationer och så vidare. Då blev det rejält deppigt. Inte i början kanske för jag trodde att de skulle gå över snabbt men nu har jag dragits med det i snart 3 månader.

När blir det comeback?

Comeback på fotbollsplan tror jag det blir nästa år men önskar ju såklart att jag kan vara med och träna lite redan i år. Beslutet om comeback är helt upp till läkaren. Jag gjorde en röntgenundersökning för två veckor sedan som vi väntar svar på.

Vad tycker du om att Pablo har stulit tröja nummer 7?

Ha ha. Ja du. Jag blev ju inte superglad när jag såg det men är det någon som ska få låna den så är det Pablo. Jag har ju dessutom missat hela säsongen så för den här gången är det lugnt.

Vi avslutar med några snabba frågor.
Tv-spel eller brädspel?

TV-spel.

100 mål för Oddevold i ettan nästa år eller 1 mål för United i Premier League?

100 mål för IKO. Lätt! Hatar United! #Gunners

Fysträning eller konditionsträning?

Fysträning.

Klockan två på natten eller klockan två på dagen?

Två på natten.

Skavlan eller Paradise Hotel?

Skavlan alla dagar i veckan.

Vem tar du med till en öde ö. Marcus Haglind Sangré eller Johan Patriksson?

Patriksson. Har suttit bredvid den snubben i 4-5 år nu i omklädningsrummet. Vi delar humor, musik och det mesta faktiskt. Delar också bänkpressen mycket i gymmet. Man kan ju tro att han har lite gubbig humor med tanke på hur gammal han är (40 någonting?) men han är faktiskt än jävligt go gubbe! 🙂

 

Vi tackar Eric för en trevlig pratstund och önskar stort lycka till med rehabträningen. Vi vill såklart se honom på fotbollsplanen så snart som möjligt.