Adam Engelbrektsson i matchen mot FC Trollhättan. FOTO: Susann SannefjällAdam Engelbrektsson i matchen mot FC Trollhättan. FOTO: Susann Sannefjäll
Adam Engelbrektsson i matchen mot FC Trollhättan. FOTO: Susann Sannefjäll
Adam Engelbrektsson i matchen mot FC Trollhättan. FOTO: Susann Sannefjäll

Senaste i raden att förlänga sitt kontrakt är Adam Engelbrektsson. Vi tog oss naturligtvis en lite pratstund med honom.

Tjena Adam! Hur är läget?

Tjenare! Jo tack det är bara bra med mig.

Du är senast i raden att förlänga med Oddevold. Hur känns det?

Det känns väldigt bra. Tror vi har nåt bra på gång att bygga vidare på från förra säsongen och det vill jag vara en del av.

Du hann spela elva matcher i år innan du blev skadad. Hur tycker du din säsong var fram till dess?

Jag är ändå relativt nöjd med min säsong fram tills jag blev skadad som du säger. Det var en del upp och ner under den perioden jag var skadefri men jag känner ändå att jag har utvecklats mycket under året och växt in mer och mer i det och fått spela betydligt mer än tidigare år.

Och nu då. Hur går det med skadan och rehabträningen?

Skadan känns bra och det går framåt. Det är tre månader sedan jag opererade mig och känner att knät blir starkare och starkare men det är fortfarande en lång väg kvar. Det blir mycket tid som läggs på gymmet och hos sjukgymnasten. Förhoppningen är att kunna lägga på mig mer kilo i muskler och komma tillbaka starkare och bättre tränad än jag var innan.

När tror du det blir comeback?

Svårt att säga men jag jobbar så hårt jag kan för att vara tillbaka så fort som möjligt. Jag hoppas att jag kan vara i någon form av full träning i mars/april lagom till seriestart. Men som sagt. Det finns mycket som kan gå fel på vägen och jag har inte bråttom då knät ska hålla i många år framöver.

Om vi ska titta på nästa år. Vad tror du om det?

Även fast truppen är långtifrån spikad så tror och hoppas jag att det blir ett bra år för oss då jag tycker att vi ska vara med däruppe i år och fightas. Det finns många bra lag men vi ska försöka komma så högt upp i tabellen som möjligt.

Och för egen del. Vad är din målsättning med nästa säsong?

Först och främst ska jag komma tillbaka från min knäskada vilket är prio ett. Resten får jag ta som det kommer. Det viktigaste är att jag kommer tillbaka och kan spela fotboll igen helt enkelt.

Vad ska du göra under julledigheten?

Jag är precis hemkommen från semester i Thailand som var väldigt skönt men nu börjar jag bygga upp kroppen för nästa säsong så mycket tid kommer läggas ner på rehabträning för mitt knä samt en del tid på gymmet. Sen kommer jag även ta det lugnt på hemmaplan och umgås med nära och kära såklart.

Vi avslutar med några snabba.

Idol eller Skavlan på fredag kväll?

Skavlan! Klassprogram.

Vad har du i lurarna på bortaresorna?

Väldigt mycket blandat men blir en del Drake framförallt.

Falukorv & makaroner hemma i soffan eller 3-rätters på Varvet by Butlers?

Falukorv & makaroner är ingen favorit direkt så en 3-rätters på Butlers.

Vem som mentor. Cesc Fabregas eller Robin van Persie?

Ingen av dom, svikare! #COYG

Vem är lagets pajas?

Av de som är kvar i klubben går det inte att undgå våran egna materialare Ronny ”Rostet” Albinsson. Även Linus Östling (vår massör) måste bli nämnd här. 😉

Bohus Bataljon tackar för pratstunden och önskar Adam lycka till med rehaben. Vi ser verkligen fram mot att se dig på planen så snart som möjligt.

Bilder på Adam fotade av Susann Sannefjäll